• Voor Beauty Professionals
 • Besteld voor 12u00, volgende dag geleverd
 • Gratis levering boven 200 euro
 • Veilig betalen
Pronails Profit
Head Educator Sandrine Roelants

Head Educator Sandrine Roelants

7 september 2023 in Salon Business Tips

5 min leestijd

BIAB nagels: ontdek alles over deze trend

Wat zijn BIAB Nagels?

BIAB, wat staat voor "Builder In A Bottle," is een nagelsysteem dat de voordelen van gellak en builder gel combineert. Het is een veelzijdig product dat zowel geschikt is voor natuurlijke nagelversterking als nagelverlenging. BIAB nagels worden vaak geprezen vanwege hun duurzaamheid en stevigheid, waardoor het een populaire keuze is voor zowel nagelstylisten als klanten die op zoek zijn naar langdurige, perfect uitziende nagels. Maar wat zijn de verschillen tussen de gels op de markt? Aan welke techniek geef jij de voorkeur? Maak kennis met de Bmani!

Verschil met Builder Gel, Semi Permanent en Acryl

Het belangrijkste verschil tussen BIAB, builder gel, semi permanent en acryl zit in hun toepassingen en eigenschappen:

 • Semi permanent: is een gelproduct dat wordt gebruikt voor het verstevigen en kleuren van natuurlijke nagels. Het biedt een prachtige glanzende afwerking en gaat langer mee dan traditionele nagellak. Met semipermanent is verlengen helaas geen optie.
 • Builder Gel: wordt voornamelijk gebruikt voor het verlengen van de nagels en het creëren van een stevige basis. Het is dikker dan BIAB en vereist meerdere lagen. Builder Gel is doorgaans minder flexibel om mee te werken. 
 • Acryl: worden gemaakt door een vloeistof en poeder te mengen, wat een chemische reactie veroorzaakt die de nagel hard maakt. Acryl is zeer sterk, maar het kan de natuurlijke nagels beschadigen bij verkeerde toepassing of verwijdering. Bovendien heeft het vaak een onaangename geur.

Houdbaarheid van BIAB nagels

Een BIAB manicure heeft een uitstekende houdbaarheid en kan tot wel 4 weken meegaan zonder te chippen of te vervagen. Het oogt natuurlijk als een semi permanent maar heeft de duurzaamheid en stevigheid van een builder gel. Waardoor het een ideale keuze is voor degenen die streven naar een perfecte uitstraling te midden van drukke schema's.

Stevigheid en Verlenging van Nagels met BIAB

BIAB-nagels staan bekend om hun ongeëvenaarde kracht, zelfs op natuurlijke nagels. Ze bieden uitzonderlijke bescherming tegen splijten, breken of barsten. Bovendien kunnen nieuwe innovaties in all-in-one gels geschikt zijn voor nagelverlenging. Lees meer over het ProNails B Systeem, waarin we een snelle en kostenefficiënte manier van werken bieden die voordelig is voor jou en je klanten.

Ideaal voor Nagelbijters

Het is niet nieuw dat all-in-one gel builders een uitstekende oplossing kan bieden voor nagelbijters. De stevigheid van het product helpt bij het bevorderen van natuurlijke nagelgroei en voorkomt het afbijten van de nagels. Het zorgt ervoor dat nagels sterker worden en minder snel beschadigd raken, wat helpt bij klanten met het overwinnen van nagelbijtgewoonten.

BIAB nagels ook wel structured manicure genoemd

BIAB nagels worden in Angelsaksische landen ook wel structured gel manicure genoemd. Inmiddels zijn er verschillende merken die een soort BIAB product of systeem op de markt hebben gebracht. Het is essentieel om de verschillen goed te begrijpen en de diverse voordelen voor zowel professionals als salonklanten in acht te nemen.

Het B Systeem van ProNails

Het B Systeem van ProNails combineert de meeste voordelen van nagel professionals inzake snelheid van werken en efficiëntie en met de meeste voordelen van de salon klant. Dankzij de zuurvrije en vegan formule die voor een hyper natuurlijke nagelresultaat zorgt. Het B Systeem van ProNails is ontwikkeld om nagel professionals 2x zo snel te laten werken zodat ze een trendy service kunnen aanbieden en meer kunnen verdienen. Double win! 

Het BSysteem bestaat uit BFLEX, BSTRONG en BCOLOUR gels

 • BFLEX: een 4-in-one flexibele gel, met hoge elasticiteit, ideaal voor klanten die een lichte flexibiliteit wensen om de impact bij breuken te voorkomen.
 • BSTRONG: een 5-in-one gel geschikt voor klanten die extra stevigheid nodig hebben, zwakke nagels ondersteunen en verlengingen mogelijk maken zonder flexibiliteit in gevaar te brengen.
 • BCOLOUR: is de meest dekkende one-layer gel die je kan combineren met BFLEX en BSTRONG.

Ontdek het zuurvrije en vegan systeem op de markt met de snelste en gemakkelijkste werkwijze voor het meest natuurlijke resultaat. Dit B Systeem is niet alleen de ultieme 'money making machine' voor alle beauty professionals, maar ook de absolute favoriet onder salon klanten.

Ben je een beauty professional?

Wil je graag meer te weten komen over het B systeem van ProNails? Schrijf je in voor een GRATIS demo sessie!

 

Ben je salon klant?

Zoek hier een ProNails salon in de buurt! 

Head Educator Sandrine Roelants

Over de auteur

Head Educator Sandrine Roelants

Sandrine is een gewaardeerd lid van ons Product Development Team en is Head of Training in onze ProNails Academy, wat ze met veel passie doet.

Tags

 • Salon
 • Time-saving
 • Natural
 • Gel
Naar boven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.