• Voor Beauty Professionals
 • Besteld voor 12u00, volgende dag geleverd
 • Gratis levering boven 200 euro
 • Veilig betalen
Pronails Profit
Product Development Director Birgit Serruys

Product Development Director Birgit Serruys

10 december 2023 in Tech Talk

5 min leestijd

Tech Talk n°6 Zijn uithardingslampen veilig?

Hoe schadelijk zijn uithardingslampen in het salon?

Vraag je je af hoe veilig uithardingslampen in het salon zijn? In deze Tech Talk geven we je hier duidelijk antwoord op! Birgit, Product Development Director bij ProNails, legt uit of uithardingslampen die UV-licht uitstralen veilig zijn om te gebruiken.

Er is de laatste tijd helaas negatieve berichtgeving geweest over de veiligheid van UV-uithardingslampen die in nagelsalons worden gebruikt. Zijn deze veilig om te gebruiken? Soms merken we 'angst' bij klanten in het salon over UV-straling, vaak ook door onduidelijke of foutieve informatie die verspreid wordt via sociale media en de pers.

Onderzoek heeft aangetoond dat lampen in salons veilig zijn, omdat de blootstellingstijd erg kort is in vergelijking met het dagelijks leven. Vooral bij gebruik van het alles-in-één B System van ProNails!

Dit komt voort uit een rapport van onderzoekers aan de Universiteit van Californië San Diego op 17/01/23, genaamd "DNA-schade en somatische mutaties in zoogdiercellen na bestraling met een uithardingslamp." Hoewel het rapport erkent dat de tests vier belangrijke beperkingen hebben, concludeert het dat het GEEN DIRECT BEWIJS levert voor een verhoogd risico op kanker bij mensen.

Minimum UV-blootstelling met ProNails

Alle ProNails systemen, vooral het tijdbesparende B System, bieden minimale UV-blootstelling.

Waarom is dat?

1. Vijf vinger uitharding
De ProNails Smart Light heeft een vermogen van 36 Watt en is ontworpen om alle ProNails producten in slechts 30 seconden uit te harden. Alle ProNails base gels, kleurgels en glansgels kunnen tegelijkertijd op alle 5 vingers worden aangebracht met slechts één enkele uithardingstijd.

2. Smart Light SOFT start
Builder gels worden vaak vinger per vinger aangebracht. Alle ProNails builder gels harden 30 SOFT uit in de Smart Light. Dit betekent dat het licht aan het begin van het uithardingsproces wordt verminderd tot 40% capaciteit en geleidelijk wordt verhoogd, wat resulteert in een algehele verminderde UV-blootstelling van 50% gedurende de volledige 30 seconden uithardingscyclus.

3. B SYSTEM Gels verminderen UV-blootstelling!
De ProNails B System gels zijn alles-in-één tijdbesparende gels die minder toepassings- en uithardingsstappen vereisen, wat de totale UV-blootstelling per behandeling vermindert. De BFLEX- en BSTRONG-all-in-one gels harden 30 SOFT uit in de Smart Light, waarbij de base en builder in één enkele stap worden gecombineerd en er geen extra gloss meer nodig is voor natuurlijke looks, waardoor de totale UV-blootstelling per behandeling 2,5 minuten/hand bedraagt.

Conclusie: Zelfs de nagelstylist die de ProNails Original gels (base, builder, kleur, glans) gebruikt en vinger per vinger uithardt in plaats van 4 of 5 tegelijk, zal de totale blootstellingstijd van 10 minuten per hand niet overschrijden!

Wist je dat?

 • Teruglopen naar je auto na je nagelservice je aan meer UV-straling blootstelt dan je nagelservice zelf?
 • Verschillende medische behandelingen - zoals straling voor de behandeling van psoriasis - een hogere UV-blootstelling dan uithardingslampen hebben?

Hebben je klanten nog steeds twijfels?

We kunnen je verzekeren dat het absoluut niet nodig is! Maar om je klant gerust te stellen, kan je de volgende 2 dingen doen:

 1. Je kan een fysieke UV-blocker gebruiken door een handschoen aan te trekken.
 2. Of je kan een UV-beschermer aanbrengen door tijdens de behandeling anti-aging handcrème op de achterkant van het hand aan te brengen. Een geweldige opportuniteit om een ​​50 ml Anti-Age Rich handcrème aan deze klanten te verkopen, omdat zodra ze de deur uitlopen ze ook worden blootgesteld aan UV-stralen.

Bekijk deze studies over de risico's van UV-licht in het salon

Eerdere studies en verklaringen over de veiligheid van UV-lampen in het salon:

1. Studie (2020) door Chelsea Schwartz - Harib Ezaldein & Miesha Merati
"Ultraviolet Licht Gel Manicures: Is er een risico op huidkanker op de handen en nagels van jongvolwassenen?" De studie richtte zich op onderzoek van jonge huidkankerpatiënten op de achterkant van hun handen. Conclusie: Geen verschil tussen niet-gebruikers van nagelservices en chronische UV-nagelservicegebruikers.

2. FDA
Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zijn UV-nagellampen veilig zoals ze worden gebruikt in nagelsalons. Een verklaring op de FDA-website concludeert dat "… De FDA beschouwt nagel-uithardingslampen als laag risico wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven op het etiket… Tot op heden heeft de FDA geen meldingen ontvangen van brandwonden of huidkanker toegeschreven aan nagellampen."

3. Studie door Dowdy en Sayre (2017)
Sommige mensen worden blootgesteld aan UV-licht tijdens hun beroep. Om deze mensen te beschermen, zoals tandartsen, bestaan er blootstellingslimieten voor beroepsmatige blootstelling. Deze zijn veel intenser dan blootstelling aan een salonlamp. 36 minuten dagelijkse blootstelling aan UV-nagellampen lag onder de blootstellingslimieten voor beroepsmatige blootstelling aan UV-straling. De output van nagellampen varieerde van 0,5% tot 2,2% van de toegestane maandelijkse blootstellingslimieten voor beroepsmatige blootstelling.

4. Studie Markova en Weinstock
UV-licht wordt ook gebruikt in de medische sector, om bepaalde huidaandoeningen te behandelen. Het onderzoek toonde aan dat het risico op het ontwikkelen van niet-melanoom huidkanker veel lager was dan het risico verbonden aan blootstelling aan natuurlijk zonlicht op het middaguur, en dat men 250 jaar lang wekelijkse nagelsessies nodig zou hebben om het theoretische risico van een enkele UV-lichtbehandeling voor bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis gelijk te stellen, concluderend dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een klant in de salon, ongeacht het niveau van het gebruik van nagellampen, veilige niveaus van UV-blootstelling zal overschrijden.

5. RadTech
RadTech, een non-profitorganisatie gewijd aan het veilige gebruik van ultraviolette en elektronenstraaltechnologie, ondersteunt de verklaringen van de FDA die wijzen op studies van wetenschappers aan het Massachusetts General Hospital en de Alpert School of Medicine aan de Brown University, waaruit blijkt dat "typische blootstellingen in nagelsalons ruim binnen de grenzen van toegestane dagelijkse UV-blootstelling vallen."

Conclusie

Salon-uithardingslampen zijn veilig! Bij ProNails garanderen we dat al onze uithardingslampen voldoen aan strenge Europese wetgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat lampen in salons veilig zijn en dat de blootstellingstijd zeer kort is!

Product Development Director Birgit Serruys

Over de auteur

Product Development Director Birgit Serruys

Tags

 • Manicure
 • Pedicure
 • Salon
 • Time-saving
 • Gel
 • Semi-Permanent
Naar boven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.