• Voor Beauty Professionals
  • Besteld voor 12u00, volgende dag geleverd
  • Gratis levering boven 200 euro
  • Veilig betalen
Pronails Profit

13 februari 2023 in Salon Business Tips

5 min leestijd

Wat bepaalt je winst?

1. JE VRAAGPRIJS PER BEHANDELING

Jouw werk en expertise verdient dan ook een correcte prijs. Dit lijkt eenvoudig, maar veel beauty ondernemers zetten nog vaak hun prijzen te laag, waardoor ze niet de winst behalen die ze nodig hebben om succesvol te kunnen zijn. Je prijzen moeten ook meestijgen met de stijgende levenskost. Vertrouw erop dat je klanten jouw expertise correct zullen weten te waarderen.

Voor een BFLEX Natural Nail Treatment mag je zeker € 65 vragen. Voor BSTRONG Natural Nail Extensions € 90 voor een nieuwe set en € 65 voor een bijwerking.

2. JE BEHANDELINGSTIJD

Hoe snel je doet over één behandeling heeft een rechtstreekse impact op je omzet en dus je winst. Je hebt maar een beperkt aantal uren in een dag. Als je sneller werkt, kan je meer behandelingen per dag doen en dus meer verdienen. Salonklanten betalen voor het resultaat, niet voor de gespendeerde tijd. Weet dat de meeste klanten ook zelf geen tijd te verliezen hebben en het dus appreciëren als je hen op een kortere tijd hetzelfde of een beter resultaat kan bieden.

Met de BFLEX en BSTRONG tijdbesparende gels kan je een premium gel service bieden in de helft van de tijd, omdat ze eenvoudiger aanbrengen, minder stappen vragen, sneller uitharden en er minder vijlwerk nodig is. Hierdoor kan je dubbel zo veel verdienen

3. BIJVERKOOP

Iedere dag krijg je slechts een beperkt aantal klanten over de vloer die komen voor een behandeling komen waarvan de prijs vooraf bepaald is. Maar toch kan jij bij elke klant meer verkoop realiseren door hen persoonlijk advies te geven over hoe ze met de juiste verzorgingsproducten voor thuis langer zullen kunnen genieten van het resultaat van hun manicure of pedicure.

Met de ProNails Hand, Nail & Foot Care producten bied jij jouw klanten dezelfde professionele kwaliteit voor thuis, als in het salon. Ook kent jouw klant de kwaliteit van jouw producten, zodat ze ook ideaal zijn als geschenk voor familie en vrienden.

4. KLANTENTEVREDENHEID

Een tevreden klant met nagels die perfect blijven tot aan de volgende bijwerking, komt niet alleen zeker terug, ze zal je ook aanbevelen bij anderen. Wanneer de klant te maken krijgt met lossingen, breuken, verkleuringen of andere narigheden, zal ze hiervoor willen terugkomen. In dat geval moet je haar ertussen nemen, haar nagels gratis bijwerken, waardoor je tijd verliest en je planning in de war raakt. Of in het ergste geval komt ze niet meer terug en verlies je een klant.

Wanneer je werkt met 1 professioneel systeem, dan zijn de producten en de werkmethode zo op elkaar afgestemd, dat je steeds een perfect resultaat kan garanderen voor elke klant. Neem dus geen risico’s door producten te mixen, je klantentevredenheid is immers veel meer waard!

5. VOLLE AGENDA

Een mooie omzet en winst voor je beauty onderneming vertrekt natuurlijk steeds van een mooi klantenbestand en een volle agenda. Je moet dus de juiste trendy gelservices aanbieden waar veel vraag naar is én je moet met je uitstekende service je klantentevredenheid hoog houden. Echter: vol is vol, als je agenda vol zit moet je extra klanten weigeren en kan je jouw omzet niet verhogen. Schakel over naar innovatieve en tijdbesparende gels, zoals BFLEX en BSTRONG, en creëer zo extra ruimte in je agenda en dus extra omzet!

6. VASTE KOSTEN

Je winst wordt bepaald door enerzijds je omzet en anderzijds je kosten. Een salon heeft steeds een reeks kosten die je altijd mee in rekening moet nemen: de locatie, onderhoud, energieverbruik, verzekeringen en zeker ook de personeelskost moet je steeds goed onder controle houden. Gezien je aan deze vaste kosten vaak weinig kan veranderen, is het belangrijk om er alles aan te doen om je omzet te verhogen. Ook kunnen deze vaste kosten stijgen (vb. duurdere huur- en energieprijzen). Zeker dan moet je kijken naar innovaties en oplossingen om je omzet te verhogen.

7. KOST PER BEHANDELING

Ook al is dit procentueel gezien het kleinste onderdeel van je kosten, uiteraard zijn ook de professionele producten die je verbruikt een kost die je onder controle moet houden. Belangrijk hierbij is om steeds te kijken naar de totale verbruikskost per behandeling én naar de tijdswinst die de producten jou bieden, want dat bepaalt jouw winst. Als je veel verschillende goedkope producten gebruikt voor 1 behandeling en er zo langer over doet, kom je altijd duurder uit dan wanneer je 1 innovatief all-in-one product gebruikt dat je toelaat om dubbel zo snel te werken.

Een BFLEX Natural Nail Treatment kost je slechts € 1,5 aan product. BSTRONG Natural Nail Extensions kosten je slechts € 1,9 aan product voor een bijwerking en € 2,65 aan product voor een nieuwe set. Tel daarbij nog de tijdswinst, die je toelaat dubbel zo snel te werken en dus dubbel zo veel te verdienen, en je hebt sowieso de goedkoopste én meest winstgevende oplossing in je salon!

Tags

  • Salon
  • Time-saving
Naar boven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.